5:e februari 2021

Kommunen öppnar för aktiviteter som riktar sig till unga födda 2002 och senare

Den 4 februari meddelade regeringen att de fortsatt uppmanar kommuner att hålla stängt verksamheter som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig. Dock undantas idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2002 och senare.

Verksamheten måste bedrivas på ett smittsäkert sätt i enlighet med gällande föreskrifter och råd. Falkenbergs kommun är eniga med och har haft samråd med övriga hallandskommuner, Länsstyrelsen och med smittskyddsansvariga på Region Halland.

Öppnar för unga födda 2002 och senare

I Falkenbergs kommun är våra anläggningar sedan vecka 4 öppna för föreningar som har verksamhet för barn och unga födda 2005 och senare, nu öppnar vi även upp på samma sätt för unga födda 2002 och senare. Exakt hur det ska göras sker i dialog med föreningarna.

Ansvar att följa riktlinjer och rekommendationer

Även fortsättningsvis gäller Folkhälsomyndighetens föreskrifter, allmänna råd och pandemilagen för omklädning och hygien, avstånd och antal deltagare.

Ansvaret för att dessa följs ligger på de föreningar och enskilda som använder anläggningarna.

Hos regeringen kan du läsa mer om de förlängda restriktionerna.länk till annan webbplats