22:a januari 2021

Kommunen öppnar för aktiviteter som riktar sig till barn och unga

Den 21 januari meddelade regeringen att de fortsatt uppmanar kommuner att hålla stängt verksamheter som allmänheten har tillträde till och som inte är nödvändig. Beslutet gäller fram till 7 februari, då fattas nytt beslut. Dock undantas nu idrotts-, fritids-, och kulturaktiviteter för barn och unga födda 2005 och senare. Undantaget gäller både utomhus- och inomhusaktiviteter.

Regeringen och Folkhälsomyndi–gheten lyfte fram att fritidsaktiviteter och motion är viktigt för folkhälsan, speciellt när det gäller barn och unga. Folkhälsomyndigheten poängterade att verksamheten måste bedrivas på ett smittsäkert sätt i enlighet med gällande föreskrifter och råd. Falkenbergs kommun är eniga och har haft samråd med övriga hallandskommuner, Länsstyrelsen och med smittskyddsansvariga på Region Halland.

Öppnar för barn och unga under vecka 4

I Falkenbergs kommun kommer vi att öppna våra inomhusanläggningar under vecka 4 för föreningar som har verksamhet för barn födda 2005 och senare.

– Att stänga är rätt så enkelt att göra snabbt – att öppna upp igen på ett coronasäkert sätt kräver mer eftertanke. Olika anläggningar har olika förutsättningar. Vi jobbar med frågan och kommer att ha dialog med föreningar under nästa vecka och ge besked så snabbt som möjligt, säger Maria Sjödahl, chef för kultur- fritids- och teknikförvaltningen.

Ansvar att följa riktlinjer och rekommendationer

Även fortsättningsvis gäller Folkhälsomyndighetens föreskrifter, allmänna råd och pandemilagen för omklädning och hygien, avstånd och antal deltagare.

Ansvaret för att dessa följs ligger på de föreningar och enskilda som använder anläggningarna.

Här hittar du mer information när den kommer

Beslut för Kulturskolan kommer under vecka 4. Där är fortsatt distansundervisning minst till och med 29/1.

Biblioteket fortsätter att ha begränsad service.

När vi vet mer kommer information att läggas på respektive verksamhets webbplats:

Klitterbadetlänk till annan webbplats

Biblioteketlänk till annan webbplats

Information om coronaviruset: fritid och kultur (Beslut om övriga lokaler för idrott och kultur)