21:a december 2018

Klargörande om kommunens roll kring Lilla Napoli

Lilla Napoli har meddelat att de troligen kommer att stänga sin restaurang. Falkenbergs kommun roll i den uppkomna situationen är mycket liten eftersom det är en fråga mellan Lilla Napoli och två privata fastighetsägare.

Under torsdagen meddelade Lilla Napoli på sociala medier att deras framtid i Falkenberg är högst osäker till följd av nya ägare av fastigheten där restaurangen ligger.

– Vi, precis som många andra, tycker det är trist och tråkigt om Lilla Napoli stänger. Lilla Napoli har varit en stor del i att sätta Falkenberg på matkartan. Det är viktigt att veta att Falkenbergs kommun inte äger fastigheten. Därför är det en utmaning för oss eftersom det är en fråga mellan hyresgästen, Lilla Napoli, och den nya fastighetsägaren. Vi har en ständig kontakt med alla parter för att hitta en lösning på situationen, säger Jan Melkersson, vd för det kommunala näringslivsbolaget.

Näringslivsfrågan är viktig för Falkenbergs kommun

Vårt näringslivsbolag jobbar aktivt med att hitta lokaler för företag i kommunens som behöver utöka eller av annan anledning behöver nya lokaler.

– Vi är från kommunen väldigt stolta över Lilla Napolis arbete. Det vore för trist om vi inte kunde lösa det här. För oss är det viktigt att vi har ett bra näringsliv för små som stora företag. Därför har vi tydliga mål om att det ska vara enkelt för företag att växa och etablera i Falkenberg, säger Per Svensson (S) blivande ordförande i kommunstyrelsen.

Ingen anmälan om ändrad detaljplan har kommit in

Om fastighetsägaren vill göra några förändringar på markanvändningen så kommer det krävas att en ny detaljplan tas fram. Det har ännu inte kommit in någon anmälan om att förändra markanvändningen.