5:e juni 2019

Invigning och startskott för ett fördjupat samarbete inom stöd och försörjning

En kvinna och en man står på ett podie. Kvinnan håller en mikrofon och mannen knyter ihop ett blågult invigningsband.

Kerstin Rosell, socialnämndens ordförande och Per Svensson, kommunstyrelsens ordförande, knöt invigningsbandet och förklarade lokalerna på Kanslistvägen 10 invigda.

Nu är det nya kontoret på Kanslistvägen 10 invigt. Tisdagen den 4 juni rullade socialförvaltningens stöd- och försörjningsenhet och stöd- och boendeenhet samt kommunstyrelseförvaltningens arbetsmarknadsavdelning ut röda mattan och bjöd på snittar och rundvandring.

Syftet bakom den gemensamma placeringen på Kanslistvägen 10 är att utveckla och förbättra servicen för kommunens invånare genom att förenkla samarbetet mellan de olika verksamheterna. De kan nu jobba mer effektivt och målinriktat och samlas kring varje individ på ett tydligare sätt.

Verksamheterna erbjuder bland annat ekonomisk hjälp, stöd till arbetssökande, stöd vid våld i nära relation eller vid hedersrelaterat våld och stöd vid bostadslöshet.

Tackade all personal för gott samarbete

Dan Randelid, chef för arbetsmarknadsavdelningen, Agneta Berge, chef för stöd- och försörjningsenheten och Lama Akkache, chef för stöd- och boendeenheten intog scenen och hälsade alla hjärtligt välkomna.

– I dag när vi ska ha invigning så vill vi passa på att tacka all vår personal för det fantastiska arbete de har gjort. Alltifrån att börja fundera på hur det här huset skulle kunna se ut till att ha kvar sitt fokus på jobbet mitt under flytten. Det är imponerande. Så tack till er alla, sa Agneta Berge.

Därefter hälsades Per Svensson, kommunstyrelsens ordförande, välkommen upp på scen.

– Det är fantastiskt glädjande att vara här och äntligen kunna inviga de här fina lokalerna. Det känns positivt att ni nu får bättre förutsättningar att jobba tillsammans, för det är precis det vi måste bli bättre på i den här kommunen. Att jobba tillsammans över förvaltningsgränserna för invånarnas bästa.

Tror på placeringen av verksamheten

Även Per Svensson riktade ett tack till all personal som hjälpt till med flytten. Han pratade även om placeringen av lokalerna och det faktum att man valt att flytta dessa verksamheter utanför centrumkärnan.

– Jag tror att det är ganska framsynt att ligga här uppe. Om vi tittar framåt så kommer den nya staden att byggas här uppe runt stationen.

– Jag vill önska er alla som kommer jobba här ett stort lycka till i ert viktiga arbete och jag hoppas verkligen att ni kommer jobba ännu bättre tillsammans än vad ni redan gör, för det vet jag att ni gör.

Per Svensson bjöd upp socialnämndens ordförande Kerstin Rosell på scenen och tillsammans knöt de ihop det blågula invigningsbandet som en symbol för att man nu knyter ihop de här tre verksamheterna. Till rungande applåder förklarades därmed de nya lokalerna invigda.

Tre personer står bredvid varandra inne i en matsal.

Dan Randelid, Lama Akkache och Agneta Berge är chefer över de verksamheter som nu drivs på Kanslistvägen 10.