Tack för att du håller avstånd, tillsammans minskar vi risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
6:e februari 2020

Invigning av Falkenberg första hundrastgård

Äntligen är den här, Falkenbergs första hundrastgård! Lördag 8 februari klockan 10.00 är det invigning.

Det har under flera år funnits önskan om en rastgård för våra fyrbenta vänner. Valet av plats landade till slut på en glänta i Hertingskogen. Rastgården kommer att ligga cirka 100 meter ifrån Falkenbergs IP och därmed erbjuda goda parkeringsmöjligheter för besökare. Det är också lätt att ta sig till området till fots och med cykel.

– Vi har tittat på flera områden i centrala Falkenberg. Platsen vid Hertingskogen är utmärkt då den ger naturlig skugga och har närhet till parkering, säger Georgia Ferris (KD), ordförande i Kultur,- fritids- och tekniknämnden.

Invigning lördag den 8 februari

Kom och häng med oss på invigningen lördag den 8 februari klockan 10.00. Det blir bland annat uppvisning i nosework och rallylydnad. Vi bjuder även på tilltugg för både hundar och människor, varmt välkommen!

Hundrastgården blir 650 stor

På hundrastgården finns det möjlighet att rasta sin hund utan koppel. Hundrastgården är 650 m² stor och inhägnad med ett 1,2 meter högt staket. Området är ett naturområde med gräsyta som passar för lek och bus och träd som kan erbjuda skugga under de varmaste dagarna.

– Platsen vi valt har många bra naturliga förutsättningar för en hundrastgård vilket innebär att vi inte behöver göra några större ingrepp i naturen, säger Christian Fager, fritidschef Falkenbergs kommun.

Förhållningsregler och hur området ska användas kommer att stå tydligt i anslutning till platsen.

Se karta och läs mer om hundrastgården här: https://gemigmer.info/om-hundrastgarden

Kontakt