21:a december 2020

Idrottsanläggningar och bibliotek stängda

Falkenbergs kommun håller sina idrottsanläggningar fortsatt stängda. Stängningen gäller för alla åldrar. Orsaken är att smittspridningen i samhället är stor.

(Uppdaterad 23/12)

Falkenbergs kommuns idrotts- och evenemangslokaler har sedan november varit stängda för allmänheten och föreningsverksamhet för personer födda tidigare än 2005.

Stängt även för barn- och ungdomsaktiviteter

Under fredagen den 18 december presenterade regeringen nya nationella råd där landets kommuner uppmanas att stänga all verksamhet som inte är nödvändig. Till följd av detta håller Falkenbergs kommun sina idrottsanläggningar fortsatt stängda, nu gäller stängningen även aktiviteter för personer födda 2005 och senare. Bakgrunden till beslutet är att smittspridningen i samhället är fortsatt stor. Anläggningarna är dock öppna för elitverksamhet (yrkesutövande).

De halländska kommunerna jobbar tillsammans

Falkenberg kommun och övriga kommuner i Halland följer utvecklingen noga. Den gemensamma hållningen över länets kommuner är att öppna succesivt när smittläget i Halland tillåter det. När det kan bli aktuellt går dock inte att säga.

Folkhälsomyndighetens förtydligande förändrar inget

Under tisdagen den 22 december kom Folkhälsomyndigheten med förtydligandenlänk till annan webbplats gällande användande av utomhusanläggningar. De betonade också att varje kommun och den regionala smittskyddsenheten har de bäst förutsättningar att avgöra om en anläggning ska vara öppen.

De halländska kommunerna är, efter dialog med smittskydd Halland, eniga om att de kommunala idrotts- och motionsanläggningarna, såväl inomhus som utomhus, skall förbli stängda med hänvisning till den rådande smittspridningen. Detta beslut utvärderas kontinuerligt utifrån hur pandemiläget förändras men kan komma att omvärderas, om smittläget så medger, inom ramen för den period fram till och med den 24 januari under vilken nuvarande restriktioner gäller.

Fri avbokning

Föreningar som behöver ställa in konserter, möten, träningar och tävlingar och därmed avbokar tider i anläggningar som Falkenbergs kommun äger behöver inte betala avgift för sen avbokning.

Biblioteken är stängda

Från och med 21 december 2020 till och med 24 januari 2021 håller Biblioteken i Falkenberg tillfälligt stängt på grund av skärpta nationella råd för att minska smittspridning av Covid-19. Alla lån förlängs och det tas inte ut några avgifter under den tid som verksamheten är stängd.