14:e maj 2020

Hjortsbergs äldreboende fritt från coronasmitta

Under torsdagen kom beskedet att Hjortsbergs äldreboende inte längre har någon brukare med bekräftad covid-19. Boendet är därmed fritt från coronasmitta.

Hjortsbergs äldreboende drabbades av sitt första fall av covid-19 i slutet av mars. Brukaren fördes till sjukhus och personalen vidtog åtgärder för att förhindra smittspridning. Man gjorde bland annat provtagning på fler brukare med symtom och det visade sig att även några av dem var smittade. Kommunen tog då beslut om att isolera hela boendet.

Friskförklarades den 8 maj

Sedan sitt första fall av covid-19 har Hjortsbergs äldreboende arbetat hårt för att begränsa smittspridningen och man har bland annat lyckats hålla en avdelning helt smittfri.

I mitten av april kunde man friskförklara fyra brukare som drabbats av coronaviruset. Och den 8 maj friskförklarades de två sista brukarna som insjuknat. Sedan dess har ingen mer bekräftats smittad.

– Alla de provtagningar som gjorts sedan dess har varit negativa, så hela Hjortsbergs äldreboende är nu smittfritt vilket känns oerhört skönt, säger Daniel Johansson, tillförordnad socialchef.

– Jag vill ge en stor eloge till all personal som kämpat på de här sista månaderna. Det här är oerhört slitsamt på alla sätt och jag kan bara konstatera att de gjort ett fantastiskt jobb.