29:e december 2021

Har du tillstånd för att skjuta fyrverkeri?

För att kunna skjuta fyrverkerier inom områden med sammanhållen bebyggelse behöver du ha tillstånd från Polisen. Tänk på att det inte är tillåtet att skjuta fyrverkerier i närheten av våra äldreboenden.

Användandet av fyrverkerier något som regleras i Lokala ordningsföreskrifter för Falkenbergs kommun.

Så här står det:

Tillstånd av Polismyndighetenlänk till annan webbplats krävs för att inom områden med sammanhållen bebyggelse använda sådana pyrotekniska varor, som endast får inköpas av personer över 18 år.

Det är förbjudet att använda fyrverkerier eller andra pyrotekniska varor närmare än 200 meter från Vårdcentralen Falkenberg, Urmakargatan 2; samt vid äldreboendena Berguven, Floragården, Hjortsberg, Boken, Solhaga, Tallgläntan, Älvgården, Furugården, Björkhaga och Ätranhemmet och liknande inrättningar.