22:a december 2020

Gymnasieskolan fortsätter med distansundervisning

Falkenbergs gymnasieskola fortsätter med fjärr- och distansundervisning även efter jullovet. Syftet är att bidra till en minskad smittspridning i samhället.

Beslutet innebär att de elever som hade fjärr- och distansundervisning innan jullovet fortsätter med det vid skolstarten måndagen den 11 januari och fram till 24 januari.

Besked från FHM gav grund för nytt beslut

Beslutet om att fortsätt med fjärr- och distansutbildning togs av barn- och utbildningsnämndens ordförande på delegation från nämnden. Beslutet är fattat efter att Folkhälsomyndigheten den 18 december rekommenderat landets gymnasieskolor att fortsätta med fjärr- och distansundervisning för att minska trängseln i samhället och kollektivtrafiken och på så sätt även minska smittspridningen i samhället.

Mindre grupper undervisas på plats

I enlighet med Folkhälsomyndighetens rekommendationer kommer Falkenbergs gymnasieskola göra undantag från beslut om fjärr- och distansundervisning för eleverna på gymnasiesärskolan och introduktionsprogrammen (IM) samt några mindre elevgrupper som även fortsättningsvis undervisas i skolan.

Falkenbergs kommun erbjuder skollunch

Alla elever på Falkenbergs gymnasieskola erbjuds att hämta skollunch under fjärr- och distansundervisningen.

Elever är informerade

Falkenbergs gymnasieskola har informerat sina elever och vårdnadshavare via plattformen Unikum.

Även vuxenutbildning sker på distans

Även Vuxenutbildning Falkenberg fortsätter med fjärr- och distansundervisning efter 6 januari. Det beslutade barn- och utbildningsnämnden torsdagen den 17 december. Läs mer här: