24:e februari 2021
Kristina Kjellgren framför lokalen där regionen planerar för storskalig vaccinering.

Gamla biblioteket klar som lokal för storskalig vaccinering i Falkenberg

Under våren och när vaccinleveranserna ökar, är det dags för mer storskalig vaccination mot covid-19 i Falkenberg. För att klara av att vaccinera många, har Region Halland bett om hjälp med en stor tillfällig vaccinationslokal för att komplettera den vaccination som görs vid vårdcentralerna.

Lokalen ska komplettera den vaccinering som sker på vårdcentraler runt om i kommunen. Nu är det klart att det är bibliotekets förra lokal som ska användas, den som ligger på Biblioteksgatan 2.

– Den uppfyller de krav regionen har, bland annat går det att gå in och ut på olika ställen, det finns personalutrymmen och plats att hantera vaccinet. Dessutom ligger den centralt i Falkenberg, säger Kristina Kjellgren, chef på Serviceförvaltningen, som arbetat med att ta fram lokalen.

Flera vaccineras parallellt

Planen är att det ska finnas 5-7 stationer för vaccinering där ett upp till 4000 personer ska vaccineras per vecka, om vaccinet kommer som planerat

Lokalen förbereds

Nu är kontrakt påskrivet men fortfarande återstår en del arbete. Det handlar om att kunna vaccinera många på ett tryggt och säkert sätt.

– Vi behöver göra några anpassningar, så att lokalen uppfyller de behov regionen har. Vi har ett bra samarbete med Region Halland och självklart gör vi vårt bästa för att det ska fungera så smidigt som möjligt, säger Kristina Kjellgren.

Boka tid på webben när det är din tur

Det är Region Halland som ansvarar för själva vaccinationen. Den tillfälliga vaccinationslokalen kommer att användas först när det är dags för vaccinering i större omfattning. För att se hur det går med vaccinationen, läs mer här.länk till annan webbplats