30:e oktober 2018

Fyra partier blir utan partistöd

Hälften av partierna i kommunfullmäktige får partistöd för nästa år. Fyra partier blir utan eftersom att de lämnat in sina underlag för sent. Det beslutade kommunfullmäktige under sitt möte den 30 oktober.

Varje år ska de partier som tidigare har fått partistöd berätta hur de har använt pengarna. Detta är ett krav för att få partistöd för kommande år och redovisningen ska vara inne hos Falkenbergs kommun senast den 30 juni varje år.

Fyra partier lämnade in försent

Samtliga partier i kommunfullmäktige kan få partistöd och alla har lämnat in sina handlingar. Kristdemokraterna, Miljöpartiet, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet har lämnat in sina handlingar i tid, det vill säga senast den 30 juni i år. Centerpartiet, Liberalerna, Moderaterna och Socialdemokraterna lämnade däremot in sina handlingar försent, alltså efter den 30 juni.

Så blev beslutet

Under kommunfullmäktiges möte den 30 oktober beslutade ett enigt kommunfullmäktige att Kristdemokraterna, Miljöpartiet, Sverigedemokraterna och Vänsterpartiet ska få partistöd. Ett enigt kommunfullmäktige beslutade också att Centerpartiet, Liberalerna, Moderaterna och Socialdemokraterna inte ska få något lokalt partistöd eftersom partierna lämnade in sina handlingar försent.

Så är stödet uppbyggt

Partistödet består av 35 000 kronor per parti i kommunfullmäktige och 37 900 kronor per tillsatta mandat som partiet har i kommunfullmäktige. Det lokala partistödet är till för att stärka partierna i den kommunala demokratin.

• Vid frågor eller synpunkter hör av dig till vårt
  • kontaktcenter