Tack för att du håller avstånd, tillsammans minskar vi risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
16:e april 2020

Fyra brukare med covid-19 har friskförklarats

Under onsdagen genomfördes veckans läkarrond på Hjortsbergs äldreboende. Läkaren träffade då brukare som insjuknat i covid-19. Detta resulterade i att tre brukare friskförklarades. Ytterligare en brukare har friskförklarats efter provtagning på sjukhus.

I slutet av mars insjuknade den första brukaren på Hjortsbergs äldreboende i covid-19. Detta efterföljdes av fler smittade och boendet isolerades.

Brukarna som smittades av coronaviruset drabbades olika hårt och några av dem har nu tillfrisknat. Det är läkaren som ansvarar för boendet som har bedömt dem som friska. Ytterligare en brukare har friskförklarats efter provtagning på sjukhus.

Symtomfria i flera dagar

Enligt Folkhälsomyndighetens rekommendationer är det två symtomfria dagar som ska ligga till grund för en friskförklaring. Samtliga brukare har varit symtomfria i mer än fem dagar.

– Det känns såklart oerhört glädjande att sjukdomen kan ta den här vändningen och att även äldre personer som drabbas kan bli friska igen, säger Daniel Johansson, tillförordnad socialchef.

– Personalen på Hjortsberg och våra sjuksköterskor har gjort ett fantastiskt jobb med att hindra smittspridningen på boendet och att ta hand om brukarna. Det är ingen enkel situation det här. Det har gjorts, och görs fortfarande, ett jättejobb, tillägger han.

Kontakt