12:e november 2018

Fortsatt stöd till elever efter sorgebesked

Falkenbergs kommun fortsätter att ha hög beredskap inom skolan för att möta frågor och tankar från barn och elever som handlar om den 12-åriga pojken.

– Våra tankar går fortsatt till Dante och hans familj. Jag har själv varit på plats på skolan idag och det har varit lugnt, men självklart råder det förstämning, säger Stigert Pettersson, chef för barn- och utbildningsförvaltningen.

Under måndagen agerade Falkenbergs skolor utifrån de rutiner som finns för att ge barnen bästa möjliga stöd och möta deras frågor och funderingar.

– Under måndagen har skolor erbjudit stöd till elever som har behövt det. Vi kommer att ha fortsatt stöd så länge som vi anser att det behövs. Samtidigt jobbar vi för att återgå till det vanliga i den mån det går. Vi vet att en normal skoldag skapar trygghet i vardagen, säger Stigert Pettersson.

Minnesplats i centrum

Sedan i fredags har Liljekonvaljen på Stortorget blivit en spontan minnesplats för dem som vill visa sitt deltagande. Minnesplatsen vid Liljekonvaljen vårdas tills vidare av kommunens personal.