Tack för att du håller avstånd, tillsammans kan vi minska risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Bevattningsförbud i delar av Falkenbergs kommun

Från 8/7 är det bevattningsförbud i Falkenbergs centralort, längs kusten och i delar av inlandet. Det är t ex inte tillåtet att vattna gräsmattan, fylla poolen eller använda högtryckstvätt. Läs mer för att se var det är förbud.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
27:e april 2020

Fortsatt besöksförbud på kommunens äldreboenden

Det råder fortfarande besöksförbud på samtliga äldreboenden i Falkenbergs kommun. Syftet med förbudet är att minska smittspridningen och skydda de äldre.

– Det har nu gått närmare sju veckor sedan vi införde besöksförbudet och vi förstår att det är påfrestande för såväl de äldre som deras anhöriga. Men vi vill be anhöriga att ha tålamod och även fortsättningsvis respektera besöksförbudet. Det är en viktig del i att hindra coronaviruset från att komma in på våra äldreboenden, säger Heidi Andersson Evesson, områdeschef för kommunens äldreboenden.

Erbjuder videosamtal och möten utomhus

För att underlätta för anhöriga och äldre att hålla kontakten under coronapandemin så erbjuder kommunen videosamtal på samtliga äldreboenden. Det finns även möjlighet att träffa sina närstående utomhus med hjälp av så kallade säkra mötesplatser.

Läs mer om säkra mötesplatser.

Läs mer om videosamtal.

Kontakt