6:e september 2019

Första spadtaget för Falkenbergs nya äldreboende

Efter ett antal turer drar bygget igång av ett nytt äldreboende i Falkenberg.
Boendet kommer att inrymma 60 lägenheter och beräknas vara klart våren 2021.

- Det är med stor glädje vi gör detta. Jag ser fram emot att boendet står klart och vi kan erbjuda fler platser i kommunen, vilket vi vet att det behövs, säger Kerstin Rosell, socialnämndens ordförande.

Stor takterrass

Det är Humana omsorg som vann den så kallade objektsupphandlingen och kommer att driva verksamheten. Ett äldreboende med inriktning på demensvård. Novum fastigheter ansvarar för bygget; ett boende som erbjuder både en stor rymlig takterrass, innovativ belysning, genomtänkt inredning samt en lugn grön utemiljö.

- Vi är mycket glada att Falkenbergs kommun gjorde en kvalitétsupphandling. Detta kommer att bli ett mycket fint boende där vi kan erbjuda en bra omsorg, säger Anders Broberg, affärsområdeschef på Humana omsorg.

Nu är som sagt bygget igång efter att processen fördröjdes några månader då vårdföretaget Attendo valde att överklaga beslutet till förvaltningsrätten.

Äldreboendet kommer att vara beläget i det nyetablerade området Dals Ängar och beräknas vara klart för inflyttning våren 2021.

Läs mer om det nya äldreboendet på vår temawebblänk till annan webbplats

Första spadtaget för nytt äldreboende

Från vänster: Anders Broberg Humana, Kerstin Rosell socialnämndens ordförande, Yvonne Nilsson bygglovsnämndens ordförande, Carl-Adam von Scheele Altura fastigheter, samt Oscar Nilsson Novums fastigheter. Foto: Jens Persson