8:e augusti 2019

Förstärkt ledning av grundskolan

Barn- och utbildningsförvaltningen har nu rekryterat ytterligare en verksamhetschef för grundskolan. Tanken med att tillsätta ytterligare en verksamhetschef för grundskolan är att stärka ledningsfunktionen och omfördela ansvar inom förvaltningen.

Den nya verksamhetschefen för grundskolan, Dan Randelid, kommer tillsammans med Heléne Malmström, nuvarande verksamhetschef för grundskolan, ansvara för fyra skolformer; förskoleklass, grundskola, grundsärskolan och fritidshem. Därmed tar de två verksamhetscheferna för grundskolan över ansvaret för förskoleklass och fritidshem från verksamhetschefen för förskolan.

- Vi vill stärka ledningsfunktionen inom grundskolan. Det är ett stort verksamhetsområde som omfattar fyra skolformer och ca 870 medarbetare, säger Stigert Pettersson, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Dan Randelid kommer närmast från kommunstyrelseförvaltningen där han varit chef för arbetsmarknadsavdelningen. Han har tidigare även varit chef för Vuxenutbildningen i Falkenberg, rektor på Falkenbergs gymnasieskola och grundskolerektor.

- Vi är mycket glada över att Dan tackat ja till tjänsten. Han kommer att bli ett stort tillskott i arbetet med att förverkliga Utbildning Falkenberg som är vår plan för förbättrad undervisningskvalitet, säger Stigert Pettersson.

Rekryteringen av ny chef för arbetsmarknadsavdelningen inleds i höst. Tillförordnad chef är Mustapha Radi, tidigare chef för arbetsmarknadsavdelningen.