Tack för att du håller avstånd, tillsammans kan vi minska risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Bevattningsförbud i Falkenbergs kommun

Från och med 18/6 råder bevattningsförbud. Det är t ex inte tillåtet att vattna gräsmattan, fylla poolen eller använda högtryckstvätt. Läs mer

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
28:e februari 2019

Fördjupat samarbete med Hylte kommun

Falkenbergs nya politiska ledning Framtid Falkenberg vill nu utöka och fördjupa samarbetet med grannkommunen Hylte. Det offentliggjordes under en pressträff i Krogsered under torsdagen där de båda kommunråden Ronny Löfquist och Per Svensson fanns på plats.

- Vi är goda grannar som kan ge våra invånare bättre möjligheter genom att samarbeta mer. Det gäller t.ex. ökad inflyttning till landsbygden, gymnasiala yrkesutbildningar, hemtjänst samt bättre kommunikationer mellan kommunerna, säger Per Svensson, kommunråd i Falkenbergs kommun.

Redan idag samarbetar de bägge kommunerna men det främst i länsövergripande frågor så som besöksnäring, hemsjukvård och datasäkerhet.

Fokus för det nya kommunala samarbetet är bland annat frågor inom omsorg, utbildningssektorn, infrastruktur och kommunikationer, näringslivsutveckling och viss administration till exempel upphandling och personalfrågor.

Det första konkreta samarbetet mellan de båda kommunerna kommer genomföras inom ramen för den omtalade marknadsföringssatsningen Lev din dröm.

- De västra delarna av Hylte; Drängsered, Kinnared och Torups landsbygder kommer nu att bli en del av Falkenbergs uppmärksammade landsbygdsprojekt "Lev din dröm" där folk ställt sig i kö för att flytta till tomma hus på landsbygden. Vi har en gemensam tillgång i form av fina attraktiva boendemiljöer som vi nu ska marknadsföra tillsammans, säger Per Svensson.

Kontakt