Eldningsförbud

Just nu råder det eldningsförbud i Falkenbergs kommun. Förbudet gäller tillsvidare. Läs mer

15:e maj 2018

Förberedelser inför Wheels and Wings

13-14 juli rullar amerikanarna in i Falkenberg på nytt. Då är det dags för Wheels and Wings. Nu förbereder sig Falkenbergs kommun inför det välbesökta motoreventet som för sjätte året i rad arrangeras i Falkenberg.

13-14 juli är det åter dags för motoreventet Wheels and Wings. För att ett evenemang som Wheels and Wings ska rulla krävs att Falkenbergs kommun, arrangören och andra myndigheter som polis och räddningstjänst, jobbar tillsammans.

- Vi har under de här åren hittat ett bra sätt att jobba tillsammans vid den här typen av evenemang och vi försöker hela tiden förbättra oss. Samarbete är en förutsättning för att det ska bli lyckat, säger Johan Bengtsson, evenemangssamordnare på Destination Falkenberg.

Kommunens roll

Falkenbergs kommun påverkar bland annat:

• Trafik, till exempel var bilarna får cruisa
  • Städning och toaletter, till exempel var bajamajor ska stå
  • Olika tillstånd, till exempel kring mat och alkohol

Om Wheels and Wings

Evenemanget brukar locka närmare 20 000 besökare och ca 6000 entusiastbilar. På kvällen är det crusing genom centrum och längs med Skrea strand. Dagtid är det utställning och andra aktiviteter på motorbanan i Ljungby. Wheels and Wings arrangeras av den ideella föreningen Warbergs Automobile Club.

Klicka här för att läsa mer om eventet på Falkenberg.se

• Vid frågor eller synpunkter hör av dig till vårt
  • kontaktcenter