26:e mars 2020

Fler bekräftade coronafall på Hjortsbergs äldreboende

Falkenbergs kommun har nu fått bekräftat att det finns ytterligare fall av konstaterad covid-19 på Hjortsbergs äldreboende.

Beskedet kom vid lunchtid torsdagen den 26 mars.

– I nuläget måste vi utgå ifrån att hela Hjortsbergs äldreboende har drabbats och har därför satt hela äldreboendet i karantän. Vi vidtar försiktighetsåtgärder för samtliga brukare på boendet, säger Daniel Johansson, tillförordnad socialchef.

Kommunen har koncentrerat sina resurser inom hälso- och sjukvård till boendet och har en tät dialog med både närsjukvården och den externa utföraren.

– Detta medför såklart en oro, både bland personal, brukare och anhöriga och vi gör vårt yttersta för att se till att begränsa smittspridningen, säger Daniel Johansson.