8:e maj 2020

Fem medarbetare inom äldreomsorgen har testats positivt för covid-19

Under veckan har 31 medarbetare som arbetar inom äldreomsorgen testats för covid-19. Fem av dem har nu bekräftats smittade av coronaviruset.

Sedan den 20 april har Falkenbergs kommun haft möjlighet att testa omsorgspersonal som haft förkylningssymtom under en längre tid. Syftet med testerna är att personer med milda symtom som inte är coronarelaterade ska kunna återgå i arbete.

Första veckan med smittad personal

Sedan starten har 52 medarbetare testats och fram till den här veckan har ingen bekräftats smittad av coronaviruset. Den senaste veckan har dock fem personer som arbetar inom äldreomsorgen bekräftats sjuka i covid-19.

– De här personerna jobbar inom privat driven verksamhet. Det jag har fått till mig är att några av dem har varit hemma i mellan en till sju veckor med milda symtom. Övriga har testats med anledning av att de jobbat med en smittad brukare och då exponerats för viruset, säger Daniel Johansson, tillförordnad socialchef.

– Det viktigaste just nu är att vi alla håller i och håller ut och inte tänker att vi kan börja slappna av. Vi måste även fortsatt hålla hårt på social distansering, restriktioner och rutiner, tillägger han.