30:e juli 2020

Felaktiga provsvar gällande covid-19

Under torsdagen fick Falkenbergs kommun besked om att ytterligare fem brukare på Hjortsbergs äldreboende blivit smittade av coronaviruset. Dessa visade sig senare vara felaktiga. Ingen av de fem brukarna har alltså fått covid-19.

– Det är ju positiva nyheter även om det är olyckligt att vi hunnit informera och oroa både brukarna och deras anhöriga, säger socialchef Johan Klingborg.

Smittspårningen fortsätter

– Nu fortsätter vi smittspårningsarbetet på boendet utifrån den brukare som testades positivt tidigare i veckan. Personalen på den drabbade avdelningen har provtagits i dag och vi kommer få deras svar under morgondagen.