Lokala allmänna råd på grund av covid-19 i Falkenberg och Halland.

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter kommer att vara stängda för allmänheten, till exempel Klitterbadet och våra mötesplatser för äldre. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

20:e november 2020

Färre ledamöter under kommunfullmäktiges möte i november

För att minska risken för smittspridning av coronaviruset har antalet ledamöter i kommunfullmäktige tillfälligt reducerats.

Falkenbergs kommunfullmäktige består av 51 ledamöter, men på grund av risken för smittspridning av covid-19 har partierna gemensamt enats om att reducera församlingen till 34 ledamöter. Beslutet omprövas inför varje möte och påverkar inte majoritetsförhållandena.

Därför håller vi också kommunfullmäktiges möten i Falkhallen tillsvidare. I Falkhallen finns bättre förutsättningar för ledamöterna att sitta en bit ifrån varandra.

Kommunfullmäktiges möte räknas inte som allmän sammankomst eller offentlig tillställning enligt ordningslagen. Därför omfattas inte mötet av regeringens beslut om att begränsa möjligheten till allmänna sammankomster och offentliga tillställningar till ett maxantal av deltagare.

Se kommunfullmäktiges möte på webben

Vill du följa de politiska frågorna så titta gärna på vår webbsändning av mötet. Mötet är 24 november klockan 16.

Webbsändning av kommunfullmäktige 24 november