27:e mars 2018

Falkenbergs kommun vill sätta upp kameror vid tågstationen

Falkenbergs kommun kommer att ansöka om att få sätta upp övervakningskameror vid stationsområdet i Falkenberg, det beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott idag. Parallellt fortsätter kommunen att arbeta med andra insatser för att öka tryggheten i området.

Området kring Falkenbergs tågstation har till och från varit drabbat av bilbränder och stölder. Falkenbergs kommun äger en stor del av marken kring stationen, bland annat parkeringar. Trafikverket äger själva stationsbyggnaden och spåren.

Ökad trygghet

För att öka tryggheten i området beslutade kommunstyrelsens arbetsutskott under tisdagen den 27/3 att ansöka hos länsstyrelsen om att få sätta upp övervakningskameror på kommunens mark. Kamerorna ska öka tryggheten, förhindra brott och även kunna ge bevismaterial om något skulle ske.

Fortsatt arbete med andra insatser

Parallellt med ansökan om kameraövervakning jobbar Falkenbergs kommun med flera insatser som kan öka tryggheten i området. Bland annat tittar kommunen på att sätta upp mer belysning och om det går att bygga ett cykelgarage nära tågstationen.