11:e november 2019

Falkenbergs kommun utvecklar Badhusparken – lek och konst i fokus

Under de kommande två åren kommer Badhusparken – som ligger mellan centrum och gamla stan – att utvecklas och upprustas. Här kommer det bli en kombination av lek och offentlig konst och under hösten är de första lekfulla skulpturerna på plats.

– Vi vill lägga fokus på den offentliga konsten och tillsammans med leken väcka uppmärksamhet hos den yngre generationen. Det har historiskt funnits en idé om en skulpturpromenad och det är denna tanke vi spinner vidare på men i en modernare tappning, säger Alexandra Serra, kostintendent i Falkenbergs kommun.

Samarbete med konstnärer

Istället för att använda färdigbyggda lekmoduler har man i arbetet med Badhusparken valt att samarbeta med fyra konstnärer som var och en kommer göra sina tolkningar av lek och konst. Lekmiljöerna kommer att vara utspridda över parken och ska bjuda in till fantasi och stimulera flera sinnen.

Skulpturerna ska fungera för en bred målgrupp genom att både vara attraktiva att titta på men samtidigt tåla att lekas med. Även ytan bakom badhuset i parken kommer att frächas upp genom att den gamla trätrallen rivs och en ny umgänges yta byggs. Arbetet med Badhusparken är en del av kommunens satsning på att utveckla lekmiljöer i centrum.