17:e november 2020

Falkenbergs kommun tackar medarbetare med julklapp

Anställda i Falkenbergs kommun får lagom till jul ett FBG-presentkort. Presentkortet är ett sätt att visa uppskattning för det gångna året men också ett sätt att bidra till lokal handel.

– Det har varit ett prövande år och medarbetare har gjort stora uppoffringar och varit flexibla inför de utmaningar som vi har haft till följd av pandemin. Vi vill visa vår uppskattning och samtidigt gynnar vi det lokala näringslivet, säger Per Svensson (S), kommunstyrelsens ordförande i Falkenbergs kommun.

Samhällsviktiga insatser

Kommunen har ansvar över många områden som är avgörande för människors vardag. Det har vilat ett tungt ansvar på kommunens medarbetare under pandemin som på många sätt har präglat året.

– När jag blickar tillbaka blir jag stolt över vårt gemensamma engagemang och arbete som vi har haft i kommunorganisationen. Det är väldigt tydligt att vi som jobbar inom det offentliga verkligen har gjort skillnad under det här året, säger Per Svensson (S).

Dubbel julglädje

FBG-kortet är ett presentkort som går att fylla på med olika summor. Falkenbergs kommun väljer att ge medarbetare 450 kronor att handla för. Utöver kommunen kommer medarbetare i de kommunala bolagen Falkenbergs bostads AB och Destination Falkenberg få just presentkortet i julklapp. Med presentkortet gynnas det även det lokala näringslivet som på olika sätt har haft det tufft under pandemin. Kostnaden för kommunen är 1, 7 miljoner kronor.

– Vi gjorde en liknande insats under våren som togs emot bra från både medarbetare och det lokala näringslivet, säger Per Svensson (S).

Fakta: FBG-presentkortet

Presentkortet går att lösa in hos alla företag som valt att ansluta sig. Det kan vara butiker, restauranger och aktivitetsföretag men även andra typer av tjänsteföretag i kommunen. Presentkortet har tagits fram av Destination Falkenberg och lanserades i början av sommaren. Företag ansluter sig löpande, just nu är det ett 40-tal. Presentkortet säljs genom Falkenbergs Turistinformation.

Läs mer om kortet, vad det gäller och hur du som företag kan ansluta dig hos Destination Falkeberg.länk till annan webbplats