11:e november 2020

Falkenbergs kommun klättrar i Lärarförbundets skolranking

Från plats 127 till plats 28. Falkenbergs kommun klättrar i Lärarförbundets årliga ranking över bästa skolkommuner. I och med placeringen rankas Falkenbergs kommun som den bästa skolkommunen i Halland.

- Det är mycket glädjande att vi klättrar från en 127 till 28 plats. Våra medarbetare gör ett fantastiskt arbete som vi är mycket stolta över, säger Stigert Pettersson, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Lärarförbundets skolranking baseras på tio olika kriterier. Falkenbergs kommun rankas i år högre i nio av tio kriterier jämfört med föregående år, vilket förklarar den förbättrade placeringen. Bland annat premieras kommunen för en ökad lärartäthet, ökad andel friska lärare och ökad andel barn i förskoleverksamhet.

- Vi kan mäta och bedöma kvaliteten i verksamheten på många sätt, Lärarförbundets skolranking är ett sätt. Vi ser den förbättrade placeringen som ett kvitto på att vi är på rätt väg i vårt förbättringsarbete, säger Stigert.

Lärarförbundets årliga skolranking

Varje år rankar Lärarförbundet de bästa skolkommunerna i landet. Rankingen baseras på tio olika kriterier – allt från resurser till undervisning, andel utbildade lärare och elevernas resultat till vilka förutsättningar lärarförbundets lokalavdelningar anser att huvudmannen ger deras medlemmar i att utföra sitt uppdrag.