16:e juni 2021

Falkenbergs kommun gör anseendemätning

Den 14 juni får 6300 falkenbergare ett SMS eller mejl från Sifo Kantar som gör en undersökning om Falkenbergs kommun på uppdrag av kommunen.

Bild av SMS:et.

Så här ser SMS:et ut.

– Vi hoppas att så många som möjligt tar sig tid att svara på frågorna. Det tar bara några minuter men är mycket värdefullt för oss, säger Paulina Claesson, chef utvecklingsavdelningen på Falkenbergs kommun.

Pilotkommun

Undersökningen är en så kallad anseendemätning. Undersökningen har använts av statliga myndigheter sedan 2012, men Falkenbergs kommun är en av de första kommuner som gör den. Det har redan gjorts en liknande undersökning över hela landet, så att resultaten ska gå att jämföra.

Hjälper kommunen bli bättre

I anseendemätningen mäter Sifo Kantar bland annat vad invånare tycker om kommunens kompetens och leverans, vilket anseende vi har hos invånarna och vilken tilltro de har till kommunen.

– Vi tror att det här kommer hjälpa oss att bli bättre i framtiden. Om vi satsat hårt på något område där vi saknar förtroende, eller om vi missat något området som invånare tycker är viktigt – då är det en viktig signal till oss om vad vi behöver jobba med för att nå kommunens mål, säger Paulina Claesson.

Ditt svar är viktigt

Undersökningen pågår fram till den 5 juli. Undersökningen går ut den 14 juni, sedan kommer en påminnelse den 21 och den 28 juni. Enkäten går ut till 6300 personer. 300 personer ingår i en panel som Sifo Kantar regelbundet skickar undersökningar till. De får undersökningen i ett mejl. 6000 personer får i stället undersökningen via SMS, som utgör ett statiskt urval av falkenbergare. Det går alltså inte att besvara enkäten om du inte fått den – men har du fått den blir vi mycket tacksamma om du svarar.