14:e juli 2020

Falkenbergs kommun bistår Polisens utredning av tidigare anställd

Falkenbergs kommun bistår polisens i utredningen av en tidigare anställd som misstänks för övergrepp. Personen har jobbat på en kommunal förskola i Falkenbergs kommun.
– Sedan dag ett har vi varit behjälpliga för Polisen och kommer även att vara det framöver, säger Lars Fröding, kommundirektör vid Falkenbergs kommun.

I slutet av juni polisanmälde Falkenbergs kommun en anställd sedan det förekom misstanke om övergrepp mot ett barn. Falkenbergs kommun stängde även av personen från sin tjänst. Personen häktades därefter och är inte heller längre anställd av Falkenbergs kommun. Personens anställning var tidsbegränsad och upphörde nyligen.

En och samma kommunala förskola

Under tisdagen den 14 juli omhäktades personen. Personen misstänks för övergrepp mot två barn. Övergreppen ska ha skett på en och samma kommunala förskola.
– Vi kan inte gå in på vad som hänt eftersom det pågår en polisutredning. Jag vill vara tydlig med att vi även fortsättningsvis kommer att vara behjälpliga i polisens utredningsarbete, säger Lars Fröding.

Så här arbetar Falkenbergs kommun framöver

Personal och vårdnadshavare på den aktuella förskolan är kontaktade. Utöver att bistå polisens utredning är Falkenbergs kommuns prioritet just nu är att ge stöd till alla berörda.
– Jag har full förståelse för att detta väcker ytterligare tankar och mer oro. Det är fullt naturligt och det är viktigt att söka stöd om man är i behov av det, säger Lars Fröding.