7:e augusti 2020

En coronasmittad på serviceboende i kommunen

En person som bor på ett serviceboende i Falkenbergs kommun har bekräftats smittad av covid-19. Smittspårning kommer göras bland övriga boende.

Det nya fallet av covid-19 inom kommunens verksamhet bekräftades under torsdagen. Personen håller sig inne i sin lägenhet och personalen arbetar med full skyddsutrustning vid besök.

– Ansvarig läkare har nu tagit beslut om smittspårning och ytterligare brukare kommer provtas inom kort. Personalen arbetar också utifrån de rutiner som tagits fram för att minimera risken för smittspridning, säger Daniel Johansson, biträdande socialchef.

– I dagsläget är det bara ett nytt fall, men vi måste alla påminna oss om att den här pandemin inte är över än. Detta bekräftas också av att Region Halland nu ser en trend av ökad smittspridning, främst bland unga mellan 20 och 29 år. Det är oroande och vi hoppas att även denna grupp i större utsträckning tar till sig de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten går ut med.