Information angående corona och covid-19

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter är stängda för allmänheten, till exempel Klitterbadet och våra mötesplatser för äldre. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

7:e januari 2021

Elever i årskurs 7–9 och vissa elever i årskurs 6 fjärr- och distansundervisas från och med måndagen den 11 januari

Från och med måndagen den 11 januari kommer årskurs 6–9 på Apelskolan och Tullbroskolan samt årskurs 7–9 på Falkenbergs Montessoriskola, Skogstorpsskolan, Söderskolan och Tångaskolan att fjärr- och distansundervisas.

I samband med vårterminstarten måndagen den 11 januari övergår årskurs 6–9 på Apelskolan och Tullbroskolan samt årskurs 7–9 på Falkenbergs Montessoriskola, Skogstorpsskolan, Söderskolan och Tångaskolan till fjärr- och distansundervisning. Det beslutade barn- och utbildningsnämndens ordförande på delegation från nämnden torsdagen den 7 januari. Beslutet gäller till och med fredagen den 22 januari.
- Vi ser och känner oss trygga i att berörda skolor kan ställa om till fjärr- och distansundervisning trots kort varsel. Under dagen och morgondagen kommer skolorna att förbereda för fjärr- och distansundervisning. Elever och vårdnadshavare kommer att få mer information från respektive skola via Unikum, säger Stigert Pettersson, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Övriga elever i grundskolorna i Falkenbergs kommun berörs inte av beslutet. Inte heller grundsärskolans elever berörs utan fortsätter sin undervisning i skolan som vanligt. Ytterligare elevgrupper och enskilda elever kan komma att undantas beslutet.

Skollunch under fjärr- och distansundervisningen

De elever i grundskolan som fjärr- och distansundervisas erbjuds att hämta skollunch. Mer information om skollunch under fjärr- och distansundervisningen hittar du här.

En åtgärd för att samhällssmittan inte ska öka ytterligare

Beslutet är fattat efter att Region Hallands smittskyddsläkare under onsdagen rekommenderat distansundervisning för elever i högstadiet med anledning av det försämrade smittläget gällande covid-19 i Halland.

Smittskyddsläkaren framhåller i sin rekommendation att den i första hand inte grundas på att eleverna bedöms vara en betydande smittkälla, utan att rekommendationen är en av flera samhällsåtgärder för att minska antalet kontakter mellan människor och därigenom antalet sjukdomsfall.