30:e november 2020

Digitalt öppet hus ska ge eleverna i årskurs 9 bästa möjliga förutsättningar till ett lyckat gymnasieval

Snart stundar ett gymnasieval för eleverna i årskurs 9 i Falkenbergs kommun. För att ge eleverna bästa möjliga förutsättningar till ett lyckat gymnasieval arrangerar Falkenbergs gymnasieskola ett digitalt öppet hus tisdagen den 1 december.

Kommande gymnasieval har inte föranletts av mässor, öppna hus och skolbesök utan covid-19 har satt stopp för elevernas möjligheter att träffa och besöka gymnasieskolorna. Falkenbergs gymnasieskola har därför ställt om och arrangerar den 1 december ett digitalt öppet hus.
- Årets gymnasieval blir mer digitalt än någonsin. Trots att vi inte kan möta eleverna som vanligt hoppas vi att ett digitalt öppet hus tillsammans med en dedikerad webbplats för gymnasievalet ska ge eleverna den vägledning de behöver för att kunna göra ett lyckat gymnasieval, säger Rose-Marie Svärd Aarnes, rektor på Falkenbergs gymnasieskola.

Under digitalt öppet hus ges elever och vårdnadshavare möjlighet att möta representanter från varje program som berättar om utbildningen och vad skolan har att erbjuda som helhet. Det finns också möjlighet att möta studie- och yrkesvägledare och representanter från elevhälsan.
- Vi ser fram emot att träffa alla blivande elever digitalt och hälsar både elever och vårdnadshavare välkomna den 1 december, avslutar Rose-Marie.

Mer information om digitalt öppet hus och gymnasievalet hittar du här.länk till annan webbplats