24:e november 2020

Coronasmitta på ännu
ett äldreboende

Ännu ett äldreboende i Falkenbergs kommun har nu fått ett bekräftat fall av covid-19. Det är en vårdtagare på Bokens äldreboende som har konstaterats smittad. Skyddsåtgärder har vidtagits och anhöriga är underrättade.

Äldreboendet följer Folkhälsomyndighetens och Smittskydd Hallands rekommendationer kring vilka åtgärder som ska vidtas för att hindra smittspridning. Brukaren har bland annat isolerats på sitt rum och man begränsar antalet personal som jobbar med brukaren.

Smittspårning pågår

Ansvarig läkare har tagit beslut om smittspårning, vilket i det här fallet innebär att övriga brukare och personal på den drabbade avdelningen kommer att provtas.
Närmast anhöriga till den smittade samt anhöriga på den berörda avdelningen har blivit informerade.