Information angående corona och covid-19

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter är stängda för allmänheten. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
17:e maj 2019

Boken förskola och äldreboende fyller 10 år

Idag fyller Bokens förskola och äldreboende 10 år. Barn, boende och personal firade jubileet på förskolans utegård med tårta, musikunderhållning och vänskapsarmband.

Barn från Bokens förskola firar med tårta

Runt Bokens förskola och äldreboende myllrade det av glada tillrop och skratt. Under fredagen firade nämligen Bokens förskola och äldreboende 10 år. Jubileet firades på förskolans gård där barn och boende knöt vänskapsarmband, åt tårta och lyssnade på bandet Solskinas. Med på firandet var Ronja, Tage, Alvar och August, alla hemmahörande på förskolan och riktiga proffs på att fira.

- Det är kalas! Det blir musik och vi ska dansa! Vi ska äta tårta, säger barnen och försvinner bort mot tältet där Solskinas just börjat spela.

Samarbete som förgyller vardagen

Bokens förskola och äldreboende ligger på Västra Gärdet i centrala Falkenberg, vägg i vägg med Schubergstorpsskolan. På nedre plan i huset finns också ett tillagningskök med matsal för skolans elever. Närheten till varandras verksamheter har skapat möjligheter till samarbeten som förgyller vardagen för stora och små.

- Vi firar midsommar och lucia tillsammans och de boende kommer ner till förskolan för att delta i sångsamlingar och jul- och påskpyssel. Vi ordnar också gemensamma aktiviteter på förskolans gård tillsammans med fritidshemmet på Schubergstorpsskolan. Både barn och de boende uppskattar aktiviteterna, berättar Catja Duzmann, förskolechef på Bokens förskola.

Alla boende kan inte delta i aktiviteterna, men närheten till förskolan och skolan skapar ändå mervärde.

- Bara att kunna sitta på sin balkong och titta på och höra barnen betyder mycket för de äldre. Det är liv och rörelse omkring dem, de finns i ett sammanhang större än själva äldreboendet, säger Kicki Bengtsson, enhetschef på äldreboendet.

Kicki och Catja har siktet inställt på att fortsätta samarbeta, och ser att det finns många aktiviteterna barn och de boende kan mötas kring. Men först ska de ägna dagen till att fira tillsammans.

- Det finns all anledning att fira denna dag tillsammans och se fram emot nya dagar i vårt gemensamma hus, avslutar Catja.

Kontakt