5:e november 2020

Bekräftat fall av covid-19 inom hemtjänsten

En person med hemtjänst i Falkenbergs kommun har blivit smittad av coronaviruset. Det bekräftades i dag, den 5 november.

– Det rör sig om en person som nu har bekräftad covid-19. Vi har inlett smittspårning och verksamheten följer de rutiner vi upprättat. Enligt Smittskydd Hallands rekommendationer använder personalen full skyddsutrustning hemma hos den här personen, säger socialchef Johan Klingborg.

Viktigt att alla följer de nya rekommendationerna

– Det är första fallet av covid-19 som vi haft på länge inom äldreomsorgen. Det gör det bara ännu mer tydligt att vi alla måste vara extra försiktiga just nu och följa de skärpta allmänna råd som Folkhälsomyndigheten gått ut med i Halland.

Berörd personal är informerad.