17:e mars 2020

Begränsat lunchutbud inom äldreomsorgen

Från och med måndagen den 23 mars kommer kost- och städservice enbart erbjuda en lunchrätt inom äldreomsorgens verksamhetsområde.

Vanligtvis erbjuder kost- och städservice två maträtter, måndag till fredag, till personer som tar del av deras lunchutbud.

Men ökad försiktighet med anledning av coronaviruset har resulterat i högre sjukfrånvaro och vård av barn. Serviceförvaltningen har därför, tillsammans med socialförvaltningen, nu tagit beslut om att endast erbjuda en lunchrätt.

Flera verksamheter påverkas

Beslutet gäller från och med måndagen den 23 mars och berör kommunens äldreboenden, träffpunkter, dagverksamheter, mötesplatser och brukare inom hemtjänsten som får matdistribution.

– I ett första skede gäller beslutet fram till den 3 maj. Efter det tar vi ställning till om det behöver förlängas, säger Agneta Elovsson, verksamhetschef för kost- och städservice.

Läs mer om hur kommunens vård- och omsorgsverksamhet påverkas.