Tack för att du håller avstånd, tillsammans kan vi minska risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Bevattningsförbud i Falkenbergs kommun

Från och med 18/6 råder bevattningsförbud. Det är t ex inte tillåtet att vattna gräsmattan, fylla poolen eller använda högtryckstvätt. Läs mer

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
6:e december 2019

Avtal skrivet för drift av tre äldreboenden i Falkenberg

Anders Broberg och Kerstini Rosell

Anders Broberg, affärsområdeschef Humana och Kerstin Rosell socialtjänstens ordförande skrev på avtalet den 5 december 2019. Foto: Jens Persson

Det var Humana som vann upphandlingen av tre särskilda boenden i Falkenbergs kommun. Det innebär att de blir ensam extern utförare av äldreomsorg tillsammans med Falkenberg kommuns egen regi.

- Det känns jättebra att det är samma utförare på alla tre boendena som upphandlats samt det som nu byggs vid Dals ängar. Det blir tydligt och bra. Vi är jättenöjda, säger Kerstin Rosell, ordförande i socialnämnden.

Igår, torsdag den 5 december skrevs avtalen på för de tre särskilda boenden som nyligen upphandlades. De boenden som det gäller är; Björkhaga, Hjortsberg samt Furugården som från och med 1 oktober 2020 kommer att drivas av Humana. Även denna gång har det gjorts en upphandling med tyngdpunkten på kvalité.

Tidigare i höst blev det även klart att Humana ska driva det nya särskilda boendet som byggs i Dals ängar. Det planeras vara klart för inflyttning våren 2021.

Anders Broberg, affärsområdeschef för Humana, ser stora fördelar med att de nu blir ensam extern utförare av äldreomsorg i Falkenbergs kommun.

- Vi är så klart jättenöjda över att vi vann upphandlingen av samtliga tre boenden. Det var en positiv överraskning att vi vann alla tre verksamheter och vi ser bara fördelar med det. Det finns möjlighet till samordning där verksamheterna kan ha utbyte mellan varandra, säger Anders Broberg, affärsområdeschef, Humana.

Avtalet påskrivet

Humana omsorg har varit verksam inom äldreomsorg sedan 2008. De är idag en stor privat omsorgskoncern som erbjuder tjänster inom individ-familjeomsorg, personlig assistans, äldreomsorg och LSS- bostäder.

Eftersom det inte inkommit någon överklagan inom spärrtiden på 10 dagar kunde alltså avtalsdokumenten skrivas på igår.

Vad var det som gjorde att just ni vann upphandlingen tror du?

- Att vi är duktiga på att leda och driva äldreomsorg samt är duktiga på kvalité. Det visar också de senaste årens nationella brukarundersökningar där 88 procent av alla äldre är nöjda, jämfört med 81 procent i riket. Vi är mest stolta över att vi är värderingsstyrda och vår systematik, där vi vill tar vara på medarbetares, men även brukare och anhörigas idéer, säger Anders Broberg affärsområdeschef Humana.

Daniel Johansson, Kerstin Rosell, Anders Broberg

Det blev många papper att signera för Daniel Johansson, tf socialchef, Kerstin Rosell socialnämndens ordförande och Anders Broberg affärsområdeschef Humana. Foto: Jens Persson

Kontakt