16:e februari 2021

Årskurs 4–6 på Skogstorpsskolan övergår tillfälligt till fjärr- och distansundervisning

Årskurs 4–6 på Skogstorpsskolan övergår till fjärr- och distansundervisning på grund av hög frånvaro bland den undervisande personalen. Beslutet gäller från och med onsdagen den 17 februari till och med fredagen den 19 februari. Skola och fritidshem kommer att hålla öppet för elever vars vårdnadshavare deltar i samhällsviktig verksamhet samt elever med särskilda behov.

Tisdagen den 16 februari beslutade barn- och utbildningsnämnden att årskurs 4–6 på Skogstorpsskolan övergår till fjärr- och distansundervisning. Beslutet är fattat på grund av hög frånvaro bland den undervisande personalen i skolan och på fritidshemmet, där det finns konstaterade fall av covid-19.

- Skolan har sett över möjligheten att flytta personal från andra delar av verksamheten men inte kunnat hitta en lösning. Därför övergår skolan nu till att fjärr- och distansundervisa elever i årskurs 4–6 resterande vecka. Därefter väntar sportlovet, säger Dan Randelid, Verksamhetschef grundskola i Falkenbergs kommun.

Under perioden kommer skola och fritidshem att hålla öppet för elever vars vårdnadshavare deltar i samhällsviktig verksamhet samt elever med särskilda behov.

- Information till berörda elever och vårdnadshavare lämnas av skolan under dagen. Vi hoppas och tror att vi kan återgå till ordinarie undervisning efter sportlovet, säger Dan Randelid.