Tack för att du håller avstånd, tillsammans kan vi minska risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Bevattningsförbud i delar av Falkenbergs kommun

Från 8/7 är det bevattningsförbud i Falkenbergs centralort, längs kusten och i delar av inlandet. Det är t ex inte tillåtet att vattna gräsmattan, fylla poolen eller använda högtryckstvätt. Läs mer för att se var det är förbud.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer
2:a juni 2020

Argus öppnar 8 juni men invigningen sker i höst

Falkenbergs nya kunskaps- och kulturcentrum Argus öppnar måndagen den 8 juni. På grund av rådande coronasituation kommer endast 100 besökare att släppas in i taget och själva invigningen av Argus skjuts fram till hösten.

Våren 2018 togs det första spadtaget för Falkenbergs nya kunskaps- och kulturcentrum Argus – som är Falkenbergs kommuns största investering någonsin och en plats för kreativitet, nyfikenhet och upptäckarglädje. Måndagen den 8 juni står byggnaden färdig och öppnar för allmänheten, men till följd av rådande coronasituation så sker invigningen av byggnaden först till hösten. Under sommaren har stadsbiblioteket, turistinformationen och café öppet och efter sommaren flyttar även Falkenbergs gymnasieskola, Kulturskolan och UngFbg in i huset.

På webbplatsen Falkenberg växerlänk till annan webbplats kan du se hur byggnaden tagit form under åren och läsa mer om verksamheterna i Argus.

Besöksrestriktioner

Initialt kommer det finnas besöksrestriktioner och ett maxantal på 100 besökare kommer att släppas in i taget, detta för att följa Folkhälsomyndighetens rekommendationer och minska risken för smiddspridning. Ingång är vid entré mot Stortorget och entrévärdar kommer finnas på plats för att hålla koll på antalet besökare som passerar.

Öppettider

Måndag-fredag 10–19
Lördag 10–14
Söndag 12–16

Kontakt