30:e juni 2020

​Anställd på kommunal förskola polisanmäld och avstängd efter misstanke om sexuellt övergrepp

En anställd på en kommunal förskola i Falkenbergs kommun är polisanmäld och avstängd från sin tjänst efter misstanke om sexuellt övergrepp mot barn. Personal och vårdnadshavare på aktuell förskola är kontaktade. Falkenbergs kommuns högsta prioritet är nu att ge stöd till berörda.

Falkenbergs kommun har polisanmält och stängt av en anställd från sin tjänst efter det att framkommit uppgifter om misstänkt sexuellt övergrepp.

– Vi ser allvarligt på det som har hänt. Samma dag som vi fick de här uppgifterna stängdes personen av, säger Stigert Pettersson, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen i Falkenberg.

Personal och vårdnadshavare på den aktuella förskolan är kontaktade.

- Vår högsta prioritet just nu är att ge stöd till alla berörda, säger Stigert Pettersson, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.