3:e mars 2021

Andelen elever i årskurs 7–9 som undervisas i skolan kommer inte att öka som planerat

Andelen elever i årskurs 7-9 som undervisas i skolan kommer inte öka de kommande veckorna som planerat. Fram till och med fredagen den 16 april kommer istället max hälften av eleverna i årskurs 7-9 att undervisas på plats i skolan. Beslutet är fattat efter rekommendation från Smittskydd Halland.

Från och med måndagen den 8 mars återgår eleverna i årskurs 7–9 till att delvis fjärrundervisas och delvis undervisas på plats i skolan. Det finns en gemensam plan för hur stor andel elever i årskurs 7-9 som kommer att undervisas i skolan varje vecka. Till och med fredagen den 16 april kommer max hälften av eleverna i årskurs 7-9 på respektive skola att undervisas i skolans lokaler samtidigt.
- Utifrån rådande smittläge kan vi inte öka andelen elever som undervisas på plats i skolan som det var tänkt. Den gemensamma planen för grundskolorna är nu att max hälften av eleverna i årskurs 7-9 på en skola ska undervisas i skolan. Vi följer utvecklingen och fortsätter vår dialog med Smittskydd Halland, säger Stigert Pettersson, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen.

Övriga elever i grundskolan i Falkenbergs kommun berörs inte av beslutet. Inte heller grundsärskolans elever berörs utan fortsätter sin undervisning i skolan som vanligt. Ytterligare elevgrupper och enskilda elever kan komma att undantas beslutet.

Beslutet är fattat efter rekommendation från Smittskydd Halland

Beslutet fattades av barn- och utbildningsnämndens ordförande på delegation från nämnden onsdagen den 3 mars efter rekommendation från Smittskydd Halland. Smittspridningen av covid-19 är fortsatt hög i Halland och det finns indikationer på att smittspridningen kan komma att öka ytterligare. I kombination med de muterade virusstammar med högre smittsamhet som cirkulerar är detta mycket bekymmersamt meddelar Smittskydd Halland.