10:e september 2019

Älvgården firar 60 år
med öppet hus

Hallå där... Anita Karlsson och Gunilla Bengtsson, aktivitetsansvariga på Älvgårdens äldreboende som byggdes 1959 och firar 60 år nu i september.

Ni firar 60 år på Älvården. Det låter väldigt länge. Är Älvgården det äldsta äldreboendet i Falkenberg eller?
Ja, det tror vi att det är. Åldern gör att även om huset har sina skavanker, så tycker både vi som jobbar här, de som bor här och de som kommer och hälsar på att Älvgården är väldigt mysigt och har en varm och hemtrevlig känsla.

Är det något särskilt på just Älvgårdens äldreboende som ni vill lyfta fram?
Vi jobbar på ett sätt som vi tror att vi är ensamma om bland kommunens särskilda boenden; vi har ingen särskild dag- och nattpersonal, utan nästan all personal jobbar både dag och natt, och alla jobbar över hela boendet och inte uppdelat avdelningsvis. Vi jobbar även tillsammans med Älvgårdens dagverksamhet och Vessige hemjänst. På det viset tror vi att vi skapar en större trygghet hos dem som bor hos oss, och även hos dem som flyttar hit som tidigare haft hemtjänst eller varit på dagverksamheten. Vi har också turen att ha ett prisbelönt tillagningskök på Älvgården och en fantastisk frivillig- och Röda Kors-verksamhet som gör att vi har mycket lättare att sätta guldkant på vardagen för dem som bor här.

Vad kan ni berätta om 60 års-firandet? Vad kan dom som besöker firandet förvänta sig?
Firandet sker med Öppet Hus på Älvgården på eftermiddagen lördagen den 21 september. Alla som vill hälsa på oss är alltid välkomna, men vi tror att detta kan bli bra tillfälle att komma och se hur vi har det. Vi hoppas också att det kommer många som minns Älvgården från förr. Vi kommer bjuda på kak-kalas och musikunderhållning, dessutom kommer vi få besök av en hemlig gäst.

Lycka till med firandet.
Tack!