8:e oktober 2021

Äldre på särskilt boende först ut i vaccinationen av tredje dosen covid-vaccin

Folkhälsomyndigheten har beslutat att äldre personer som bor på ett särskilt boende, har hemtjänst eller hemsjukvård ska få en tredje dos covid-vaccin. Först ut i prioriteringen är äldre på särskilt boende.

– Priogrupp ett är äldre som bor på särskilda boenden. Där är planen att vi påbörjar vaccinationen måndagen den 18 oktober, säger Daniel Johansson, biträdande socialchef och vaccinationssamordnare på Falkenbergs kommun.

De äldre som erbjuds en påfyllnadsdos vaccin kommer även få en skriftlig information.

– I samband med att vi ger den tredje dosen på våra särskilda boenden så kommer vi också att erbjuda vaccination till den omsorgspersonal som ännu inte vaccinerat sig, säger Daniel Johansson.

Personer med hemsjukvård och hemtjänst

Kommunen ger även påfyllnadsdosen till personer med hemsjukvård som inte kan ta sig till vårdcentralen. Detta kommer att genomföras efter vaccinationen på de särskilda boendena. De personer som berörs kommer att bli informerade när det börjar närma sig.

För de personer som enbart har hemtjänst sker vaccinationen på vårdcentralen. Tider släpps successivt och även denna gång är det de äldsta som är först ut.