Information angående corona och covid-19

Undvik att träffa personer utanför ditt eget hushåll. Några kommunala verksamheter är stängda för allmänheten, till exempel Klitterbadet och våra mötesplatser för äldre. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

8:e januari 2021

12 januari startar vaccinationen mot covid-19

Den 12 januari inleds vaccinationen mot covid-19 i Falkenbergs kommun. Först ut är personer som bor på ett särskilt boende för äldre.

Den 27 december gavs de första doserna av vaccinet mot covid-19 i Halland. Det var Halmstad kommun som var först ut i länet.

En viktig del i arbetet mot covid-19

Under vecka 2 är det Falkenbergs kommuns tur att inleda vaccinationen av de äldre som bor på ett särskilt boende. Ett vaccinationsteam från Region Halland, tillsammans med sjuksköterskor från kommunen, kommer att åka ut till boendena för att genomföra vaccinationen.

Majoriteten av brukarna på det boende som är först ut har tackat ja.

– Det känns fantastiskt bra att vi nu snart är igång. Vaccinationen är ett efterlängtat verktyg för att hejda smittspridningen och det är en viktig del i arbetet med att skydda de allra sköraste från covid-19, säger Daniel Johansson, biträdande socialchef .

– Eftersom äldreomsorgen och hemsjukvården befinner sig i ett ansträngt läge så har barn- och utbildningsförvaltningen erbjudit sin hjälp. Med anledning av det så kommer några av kommunens skolsköterskor att delta i vaccinationen av brukarna. Vi är oerhört tacksamma för detta stöd.

Viktigt att fortsätta följa rekommendationer

Målsättningen är att alla brukare inom denna första grupp kommer att vaccineras under januari månad. Efter det kommer kommunens vård- och omsorgspersonal samt brukare som har hemtjänst och hemsjukvård att bli erbjudna vaccination.

Även personer över 18 år som bor tillsammans med personer som har hemtjänst eller hemsjukvård kommer att få möjlighet att vaccinera sig.

– Vaccinationen mot covid-19 kommer att löpa på under våren enligt den prioriteringsordning som Folkhälsomyndigheten har satt upp. Det är hoppingivande att detta nu tar fart, men jag vill samtidigt poängtera att vi inte kan börja leva som vanligt nu bara för att vi börjar vaccinera. Smittspridningen är fortsatt hög i Halland och vi måste alla fortsätta att följa myndigheternas rekommendationer ett bra tag framöver, säger Daniel Johansson.