• Start
  • Nyheter
  • Stöd till restauranger för att minska smittorisken

Stöd till restauranger för att minska smittorisken

Kommunens miljö- och hälsoskyddsinspektörer är just nu runt och besöker restauranger, caféer, barer och andra matställen i kommunen. Syftet är att informera och ge stöd kring Folkhälsomyndighetens regler för att minska trängseln och risken för spridning av covid-19.

Alla verksamheter som serverar mat och dryck har redan fått skriftlig information från miljö- och hälsoskyddsförvaltningen och besöket är ett sätt att samtala om hur vi kan få detta att fungera på ett säkert sätt för både företagaren och gästen.

– Dialogen mellan oss och verksamhetsutövarna har varit väldigt bra. Det finns en önskan att vilja göra rätt. Den dialog vi har, det är att svara på frågor och hjälpa så att det blir rätt. När vi sen utför kontroller så är man förberedd, säger Anders Ramberg, chef för miljö- och hälsoskyddsförvaltningen.

Anders Ramberg vill också lyfta att ett stort ansvar även ligger hos gästerna. Dels att följa folkhälsomyndighetens rekommendationer och dels att lyssna på hur restaurangerna vill ha det när vi är där.

– Det är inte okej att flytta stolar och bord hur som helst, utan står det uppställt på ett visst sätt så är det så verksamhetsägaren vill ha det. Då ska vi respektera det, menar Anders Ramberg.

Kontaktcenter
Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C
311 80 Falkenberg
Telefon: 0346-88 60 00
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Öppettider Kontaktcenter
Måndag-torsdag 8-17
Fredag 8-15

Dag före röd dag eller afton 8-15