• Nyheter

Preliminärt resultat i val till kommunfullmäktige i Falkenberg

Klockan 20 den 9 september stängde vallokalerna i Falkenbergs kommun. Under natten kom det preliminära valresultet från Valmyndigheten.

Nu har invånarna i Falkenbergs kommun röstat. Så här fördelade sig rösterna till kommunfullmäktige. Siffrorna anges i procent:

Moderaterna 17,6
Centerpartiet 19,7
Liberalerna 4,9
Kristdemokraterna 4,7
Socialdemokraterna 33,6
Vänsterpartiet 4,2
Miljöpartiet 2,7
Sverigedemokraterna 12,4
Feministiskt initiativ 0,1
Övriga 0,1

Valdeltagande: 83,1

Observera att detta endast är ett preliminärt resultat. Alla röster är ännu inte räknade. till exempel är inte brevröster och röster från utlandet räknade.

Så funkar rösträkningen

Valnattsresultat

När vallokalen stänger startar rösträkningen. När alla vallokaler har rapporterat in resultaten gör Valmyndigheten preliminära mandatfördelningar.

Onsdagsräkningen

Onsdagen den 12 september genomför valnämnden den så kallade ”onsdagsräkningen”. Då räknar vi bland annat de förtidsröster som kommit in så sent att de inte hunnit levereras till valdistrikten under valdagen. Då räknas också brevröster från utlandet. Vi gör också en granskning av de förtidsröster som underkänts i valdistrikten.

Slutligt resultat

Länsstyrelserna räknar sedan alla röster en andra gång. Då redovisas även personrösterna för alla kandidater. Valresultatet publiceras av Länsstyrelsen två veckor efter valdagen.

Kontaktcenter
Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C