• Start
  • Nyheter
  • Delvis fjärr- och distansundervisning för årskurs 7–9 i grundskolan och gymnasieskolan från och med 25 januari

Delvis fjärr- och distansundervisning för årskurs 7–9 i grundskolan och gymnasieskolan från och med 25 januari

Falkenbergs gymnasieskola och grundskolans årskurs 7–9 övergår till delvis fjärr- och distansundervisning från och med måndagen den 25 januari. Det står klart efter att de halländska kommunerna kommit överens om en gemensam inriktning då smittspridningen av covid-19 fortsatt är hög i Halland.

Smittspridningen av covid-19 i Halland är fortsatt hög. Därför har samtliga kommuner i Halland gemensamt kommit överens om att elever i årskurs 7–9 i grundskolan och elever i gymnasieskolan delvis ska fjärr- och distansundervisas från och med måndagen den 25 januari. Det innebär att eleverna fortsatt har undervisning hemifrån men också kommer att undervisas på skolan enligt schema. Enskilda elever och elevgrupper kan komma att undantas beslutet.

- Vi har gjort en gemensam avvägning och kommit fram till att det inte är lämpligt att alla elever återgår till att undervisas i skolan utifrån rådande smittläge. Samtidigt ser vi att fjärr- och distansundervisning på heltid inte är en hållbar lösning på lång sikt utan kan få negativa konsekvenser för elevers kunskapsinhämtning och psykosociala situation, säger Stigert Petterson, förvaltningschef på barn- och utbildningsförvaltningen och fortsätter.

- Vi kommer att löpande utvärdera beslutet och vid behov kommer vi att fatta nya beslut.

Olika behov och möjligheter på olika skolor – mer info kommer

Varje skola ser över hur fjärr- och distansundervisning ska bedrivas utifrån lokala förutsättningar och elevers behov. Det kommer kunna se olika ut beroende på varje skolas behov av och möjligheter att kunna glesa ut och undvika trängsel.

Elever och vårdnadshavare kommer att få ytterligare information via Unikum.

Elever i årskurs 6 återgår till undervisning på skolan

Elever i årskurs 6 på Tullbroskolan och Apelskolan berörs inte utav beslutet utan återgår till att undervisas i skolan från och med måndagen den 25 januari.

Kontaktcenter
Stadshuset, Kuben, Rådhustorget 3C
311 80 Falkenberg
Telefon: 0346-88 60 00
E-post: Den här e-postadressen skyddas mot spambots. Du måste tillåta JavaScript för att se den. 

Öppettider Kontaktcenter
Måndag-torsdag 8-17
Fredag 8-15

Dag före röd dag eller afton 8-15