Tack för att du håller avstånd, tillsammans minskar vi risken för smittspridning.

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Till dig som känner oro eller behöver stöd

Covid-19 påverkar oss alla på olika sätt. Känner du oro, behöver du prata med någon om din ekonomi eller känner du oro över familjemedlemmar? Här har vi samlat kontaktuppgifter till våra och andras verksamheter som kan erbjuda stöd och hjälp.

Stöd till barn, unga och familjer

Om du är förälder och behöver råd eller stöd i ditt föräldraskap finns det flera verksamheter som du kan vända dig till. Det kan gälla missbruk, våld i familjet, spelproblem eller ett barn. Du som är tonåring kan själv kontakta oss om du behöver någon att prata med.

Jag känner oro för att ett barn far illa

Barn och ungdomar som inte har det bra hemma har rätt att få hjälp. Om du misstänker att ett barn eller en ungdom inte har bra hemförhållanden, anmäl det till socialförvaltningen.

Stöd till vuxna med alkohol- drog- eller spelproblem

Är du orolig över din konsumtion av alkohol eller droger? Tycker du att du spelar bort för mycket pengar? Då kan du ringa till Klara öppenvård. Det finns också andra som kan hjälpa till, även dig som är anhörig. Vi arbetar både förebyggande och med vård.

Påverkas din privatekonomi av covid-19?

I kommunen erbjuder vi ekonomisk rådgivning där du får du tips och råd om din privatekonomi. Det är kostnadsfritt och personalen har tystnadsplikt.

Ekonomisk hjälp

Har du inte pengar till exempelvis mat och hyra kan du söka försörjningsstöd. Det är ett behovsprövat bistånd som du ansöker om hos kommunens socialtjänst. Biståndet är en tillfällig ekonomisk hjälp och målet är att du ska bli självförsörjande igen så snart som möjligt.

Nedsatt psykisk hälsa

Har du som vuxen nedsatt psykisk hälsa kan du få olika former av stöd av kommunen. Vi hjälper dig att hitta rätt stöd utifrån dina behov

Hjälp av andra organisationer

Det är normalt att känna sig orolig, ledsen eller stressad under en kris. Många oroar sig för sin egen hälsa och livssituation, eller kanske någon annans hälsa och liv. Krisinformation.se har samlat information till organisationer som erbjuder stöd. De har en särkskild sida riktad mot barn och föräldrar.

Nationell telefonlinje för frågor om corona – för personer med migrationsbakgrund

Nationell telefonlinje: 08-123 680 00

Telefonlinjen bemannas av hälsokommunikatörer och hälsoinformatörer i regionerna. De talar arabiska, somaliska, persiska/dahri, tigrinja/amarinja och ryska.

Linjen är öppen vardagar kl. 09.00–12.00 och 13.00–15.00

Den som ringer möts av en kort introduktion på engelska, följt av en längre på arabiska. Därefter väljer man önskat språk via knappval. När telefonlinjen är stängd meddelas öppettiderna på engelska och arabiska, med hänvisning till 1177 och 112. Telefonlinjen är ingen sjukvårdsrådgivning utan erbjuder svar på frågor av allmän karaktär.

Kontakt