Information med anledning av corona/covid-19

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Informacion në lidhje med virusin Corona, covid-19

Informacion në lidhje med virusin Corona, covid-19.

Information på albanska.

Qerdhe fëmijësh/Kopsht fëmijësh

 

Shkollë fillore

Nëse fëmiu i juaj është i, e shëndoshë

Nëse fëmiu i juaj është i, e shëndoshë duhet fëmiu të vijojë shkollimin si zakonisht.

Nëse fëmiu i juaj është i,e sëmurë apo ka shenja të sëmundjes

Nëse fëmiu i juaj është i, e sëmurë apo ka shenja të sëmundjes duhet fëmiu të qëndrojë në shtëpi gjatë gjithë kohës aq sa ndihet i,e sëmurë dhe para se të kthehet përsëri në shkollë duhet së paku dy ditë të mos ketë shenja të sëmundjes.

Mbi shenjat e sëmundjes dhe sa kohë duhet që fëmiu juaj të qëndrojë në shtëpi lexoni informata më të thellësishme në webfaqen e Drejtorisë shtetërore të shëndetësisëlänk till annan webbplats.

Nëse fëmiu i juaj është i,e sëmurë apo ka shenja të sëmundjes duhet të lajmëroni mungesën e tij,saj në Skola24 sipas rregullorës. Mungesën për shkollë mundeni poashtu të lajmëroni përmes aplikacionit Unikum Familj.

Nëse fëmiu i juaj cfaq shenja të sëmundjes gjatë orarit mësimor personeli i shkollës menjëherë do të ju lajmëron juve.

Nëse fëmiu i juaj i takon ndonjë prej grupeve të rrezikuara

Egzistojnë nxënës që ju takojnë grupeve të rrezikuara që ky virus mund të ju shkakton infekcione të rënda, si p.sh. ata që kanë më të dobtë sistemin e imunitetit apo ndonjë sëmundje kronike si p.sh. astma, sëmundjen e sheqerit apo sëmundje të zemrës. Nëse fëmiu i juaj i takon ndonjë prej këtyre grupeve e ju si prind për këtë ndiheni të shqetësuar mundësisht kontaktoni me mjekun e fëmijës nëse keni pyetje rreth vlerësimit mbi gjendjen shëndetësore të fëmiut.

Nëse fëmiu i juaj i takon ndonjërit prej këtyre grupeve të rrezikuara dhe vlerësohet që të qëndrojë në shtëpi duhet të kontaktoni shkollën në mënyrë që të sigurohet mësimdhënja nga largësia apo distanca. Kjo mu nga arësyeja që mos ti ndërpritet e drejta e shkollimit.

Nëse fëmiu i juaj është i,e shëndoshë mirëpo dikush nga familja e tij,saj i takon ndonjë grupi

Nëse fëmiu i jua është i,e shëndoshë duhet të vijojë shkollimin si zakonisht. Nëse keni pyetje tjera bisedoni me arsimtarin,en e femiut juaj.

Kontakt