Information om covid-19

Håll avstånd, undvik trängsel och följ allmänna råd och rekommendationer. Kommunala verksamheter är anpassade efter läget. Läs mer

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Information om coronaviruset: förskola och skola

Här kan du läsa om hur kommunens förskole- och skolverksamhet påverkas.

Senast uppdaterad 30 juni.

Förskola

Grundskola och fritidshem

Gymnasieskola

Vuxenutbildning

Vuxenutbildningen återgår gradvis till närundervisning

Regeringen har beslutat att rådet om distansundervisning för utbildning för vuxna upphör att gälla från och med tisdagen 1 juni. Istället förväntas fler elever inom vuxenutbildningen få närundervisning. Barn- och utbildningsförvaltningen ser nu över hur en gradvis återgång till närundervisning ska hanteras utifrån Folkhälsomyndighetens rekommendationer.

Kulturskolan

Beslut om Kulturskolan

Barn- och utbildningsförvaltningen har beslutat att Kulturskolan gradvis ska återgå till att undervisa elever på plats i Kulturskolans lokaler. Beslutet är fattat efter att Folkhälsomyndigheten ändrat sina rekommendationer gällande idrott-, kultur- och fritidsverksamhet.

Sedan februari ges elever från låg- och mellanstadiet samt förskolebarn viss smittsäkrad närundervisning. Efter påsklovet startar viss smittsäkrad närundervisning även för högstadie- och gymnasieelever.

Öppen förskola

Beslut om öppen förskola

Barn- och utbildningsförvaltningen har beslutat att Gullvivans öppna förskola och den öppna förskolan på Familjecentralen Skogstorp är öppna för utomhusverksamhet. Verksamheten bedrivs på ett smittsäkert sätt med en gräns på 30 personer per aktivitet.

Mer information om de öppna förskolornas verksamhet hittar du här.

KomTek

Beslut om KomTek

KomTek håller öppet för fritidskurser
Barn- och utbildningsförvaltningen har beslutat att KomTek har öppet och genomför fritidskurser. Verksamheten är anpassad så att den kan bedrivas på ett smittsäkert sätt. Mer information om kurser och anmälan hittar du härlänk till annan webbplats.

Beslutet är fattat efter att Folkhälsomyndigheten ändrat sina rekommendationer gällande idrott-, kultur- och fritidsverksamhet.

Håll dig uppdaterad via Unikum

Ladda ner appen Unikum Familj

Via Unikum får du som vårdnadshavare information om coronavirusets påverkan på förskole- och skolverksamheten. Vi rekommenderar dig som vårdnadshavare att ladda ner Unikums app, Unikum Familj. Via Unikum Familj kan du enkelt hålla dig uppdaterad. Alla vårdnadshavare har tillgång till och kan logga in i Unikum.

Här hittar du mer information och instruktioner kring hur du laddar ner appen Unikum Familj och loggar in i Unikumlänk till annan webbplats.

Har du specifika frågor hur du loggar in så kontakta i första hand barnets mentor eller ansvarig administratör på respektive förskola eller skola. Du kan också kontakta Falkenbergs kommuns kontaktcenter via telefon 0346-88 60 00.

Kontakt