Information med anledning av corona/covid-19

Läs mer om hur coronaviruset påverkar Falkenbergs kommuns verksamheter, t ex förskola, skola, vård och omsorg. Klicka här för att ta del av uppdaterad information.

Vi använder cookies på kommun.falkenberg.se för att ge dig en bättre upplevelse av vår webbplats.

Läs mer

Hjälp oss att hjälpa andra

På grund av coronaviruset behöver många äldre och andra personer i riskgrupper hjälp i sin vardag. Nu söker vi dig som vill hjälpa till. Vi söker också dig som behöver lite extra stöd i vardagen.

Till följd av coronaviruset och rådande riktlinjer från Folkhälsomyndigheten har många äldre och övriga personer i riskgrupper fått det svårare att till exempel besöka butiker, aktivera sig och träffa släkt och vänner.

Vill du hjälpa till?

Det här vill vi ändra på, därför söker vi dig som på frivillig basis vill hjälpa äldre eller personer som är i en riskgrupp. Vi vet att en liten insats i vardagen kan betyda mycket.

Behöver du själv hjälp?

Samtidigt söker vi också dig som känner att det är svårt att klara vardagen som den är nu med de rekommendationer som Folkhälsomyndigheten har gett. Till exempel att äldre och personer i riskgrupper ska undvika platser där andra människor är, till exempel matbutiker. Så är du själv äldre eller i en riskgrupp och känner att du behöver hjälp så är varmt välkommen att anmäl ditt intresse till oss. Tillsammans är det lättare att klara något som kan kännas jobbigt.

Så här gör du

Du anmäler ditt intresse av att ge eller att få stöd via mejl frivillig@falkenberg.se
eller telefon 0346-88 53 03

Bygger på frivillighet

Det är en ideell insats och det utgår ingen ersättning att hjälpa till. Du som frivillig person bestämmer själv vad du vill hjälpa till med, hur ofta och hur mycket tid som du vill lägga på en insats. På samma sätt avgör du som är i behov av hjälp vad du behöver hjälp med.

Falkenbergs kommun agerar som förmedlare av kontakt mellan parter som behöver stöd och parter som erbjuder stödjande insatser och ansvarar inte för eventuella konsekvenser kopplade till dessa frivilliga insatser.

Exempel på insatser
Falkenbergs kommun vill fungera som en kanal där både idéer, de frivilliga och de med olika behov matchas. Som frivillig skulle en insats till exempel kunna vara inköp av mat eller andra varor men även aktiviteter som kan bryta den känsla av ensamhet och isolering som kan vara en negativ effekt till följd av social distansering. Till exempel att ställa upp genom att tala i telefon en stund varje dag eller att ses ute för en gemensam promenad.

Kontakt